Asumisyksikkö Loisto

asumisyksikko loistoAsumisyksikkö Loisto tuottaa kuntouttavaa asumispalvelua. Loistossa on palveluasumista, joka on aluehallintoviraston (AVI) valvomaa toimintaa. Lisäksi Asumisyksikkö Loistossa on tukiasuntoja, jotka kuuluvat oman kunnan sosiaalitoimen valvontaan.
 

Jokainen Loistoon tuleva asukas valitaan tarkoin kriteerein. Hänen tulee sitoutua johonkin kuntouttavaan suunnitelmaan elämänhallinnan parantamiseksi. Asukkaan on osallistuttava Loistossa asuessaan suunnitelman mukaiseen kuntouttavaan toimintaan. Kuntoutumisessa hyödynnetään kuntoutujan omia voimavaroja, hallintakeinoja, kiinnostuksia ja oppimistapoja. Kuntoutujalle annetaan ohjausta, opetusta ja valmennusta. Tarvittaessa ohjataan toimintaan "kädestä pitäen", kuunnellaan ja rohkaistaan. Asumisyksikkö Loisto on keskittynyt hyödyntämään erityisesti työtoiminnan keinoja, jotka mahdollistavat ryhmätoiminnan sekä yksilösuoritukset.


Asuminen Asumisyksikkö Loistossa on ehdollista asumista liittyen kuntouttavaan toimintaan. Asuminen päättyy, jos kuntouttava sopimus purkautuu.

Asumisyksikkö Loisto on perustettu vuonna 2005 Lokalahdelle. Siinä on 12 asumispaikkaa kahdessa rivitalossa Lokalahden keskustassa. Kullakin asukkaalla on oma 29:n tai 35 neliömetrin yksiö. Lisäksi käytössä on yhteinen harrastustila biljardipöytineen ja kuntolaitteineen sekä yhteinen pesutupa.

Asukas maksaa itse ruoan, vuokran, lääkkeet ym. henkilökohtaiset kulut. Asukkailla on käytössään konsultoivan psykiatrian erikoislääkärin palvelut. Asukkaat ovat päivisin ohjatussa työtoiminnassa.

Sosiaalisen yhdessäolon taitoja kehitämme käytössämme olevalla idyllisellä kalastajatilalla ja erilaisilla koti- ja ulkomaan matkoilla.

Ihattula Oy | Erkontie 21 A | 23450 Lokalahti | Esa Ihattula, johtaja | Puh: 040 727 2100 | Fax: (02) 844 1723 | esa.ihattula@ihattula.fi